Listopad 2011

Klokan

19. listopadu 2011 v 17:02 | Fufík |  Zvířata-ostatní
Klokanovití (Macropodidae) jsou druhá největší čeleď vačnatců (po vačicovitých) s 54 druhy v 11 rodech. Nezahrnuje však klokanovité, kteří mají samostatnou čeleď, přestože se velmi klokanovitým podobají.

Výskyt


Klokani se vyskytují v Austrálii a Tasmánii, Nové Guniei a na přilehlých ostrovech. ( Klokan rudokrkýje uměle vysazený i v severní a střední Evropě. Na přelomu 19. a 20. století byl chován i v Česku v oboře u Poděbradech.) Jsou to endemiti. Obývají nejrůznějšíbiomy, od poustě po deštný prales.

Deštný prales

17. listopadu 2011 v 9:50 | Fufík |  Kultura-Ostatní
Africký deštný prales je deštný prales o široké rozloze, který se nachází ve středu Afrického kontinentu. Hustý prales začíná na jihu oblastí planin zvanou Sahel a oblastí řidších lesů. Zabírá velký díl jižní části Západní Afriky včetně většiny pobřežíRovníkové Guineje. Na jihu se prodlužuje a zabírá většinu Konga. Na východě jej ohraničuje nejvyšší bod velkých afrických jezer.


Tam to musí bejt krásný.


Nábor affs

16. listopadu 2011 v 20:36 | Fufík
Pravidla
Nepsat sprosté komentáře
Aspoň 1 za 14dní oběhnout (pokuď nebudeš mít čas tak mi napiš)

Přihláška
Přezdívka
Blog
Proč chceš být affs?

Slon Africký

16. listopadu 2011 v 19:08 | Fufík |  Zvířata-ostatní
Slon africký (Loxodonta africana) je savec z řádu chobotnactů. Je to největší suchozemský savec, který dorůstá výšky až 4 m. Slon africký se vyskytuje roztroušeně v celé Africe jižně od Sahelu, ale v dřívějších dobách se prokazatelně vyskytoval v mnohem hojnějším počtu na celém kontinentu, i v severní Africe. Obývá poměrně rozmanité prostředí. Slony můžeme najít v deštných lesích na savanách a vystupují až do horských oblastí do 5000 m n. m. Sloni jsou poměrně přizpůsobiví - důležitý je pro ně jen dostatek potravy, vody a stínu.

Rozměry

  • Výška v kohoutku: 3-4 m
  • Délka těla: 7-9 m (samice 6,5-8,5m)
  • Hmotnost: 6-7 tun (samice 4 tuny)
  • Rychlost běhu: až 40 km/h
  • Délka života: 65-90 let
  • Není to vhodný domácí mazel. :)
Dorozumívání

Sloni se potřebují dorozumívat a činí tak hlavně při hledání potravy v lese, když na sebe členové stáda navzájem nevidí. Vydávají hluboký bručící hlas, který se dříve považoval za kručení v břiše, ale dnes se ví, že ho slon vydává kloktáním v chobotu. Když je slon spokojený, mručí tlumených zvukem, ale když se vyleká, prudce a krátce zatroubí.

Mladí samci se při bojových hrách staví proti sobě a zamávají choboty. Pak se proti sobě rozeběhnou a začnou se choboty přetlačovat. Když se ani jednomu nepodaří druhého přetlačit, vrátí se oba zpět na původní místo a souboj začnou znovu. Dominantní jedinec si ve skupině zjednává pořádek jen zatočením chobotu nebo zvířením prachu. Někdy je při tom slyšet i sloní troubení.



Něco o mě

16. listopadu 2011 v 18:56 | Fufík |  Ostatní
Ahoj založila jsem tento blog protože mám ráda zvířata a afriku.

PS:Hlavně lvi.



Rozcesník-Kultura

16. listopadu 2011 v 16:25 | Fufík